Het zijn niet alleen de kinderen op school die pesten.

Gisteren is de #weektegenpesten begonnen.

En als fotograaf wil ik daar een extra stevig standpunt in nemen, omdat onze maatschappij nog steeds het liefst alles en iedereen in 1 hokje stopt.

Het zijn niet alleen de kinderen op school die pesten. Het is onze hele maatschappij.

Waar ik op doel is eigenlijk dat wij nog steeds zo gefocust zijn op het ideaal plaatje... Hoe je er mooi uit ziet als je maatje 0 hebt en zwarte kleren aan hebt, omdat je dan slank lijkt. Hoe je rustig minstens een half uur op je stoel moet kunnen zitten en hoe je geconcentreerd met je werk bezig moet kunnen zijn, anders zijn we lastig. Dat wat we kunnen zien en dat wat we kunnen meten. Dat doet er toe in deze maatschappij.

Wanneer leren we onze kinderen dat we allemaal gelijk zijn in waarde, vanaf de start tot aan onze dood.

We zijn gelijk in een waarde die we niet kunnen meten.

Er is een waarde die we niet kunnen meten.

Een waarde waardoor iemand van 200 kilo net zo veel waard is als iemand van 50 kilo. Waardoor iemand van 23 net zo veel waard is als iemand van 55, ook als salaris en werksnelheid verschillen. Dat iemand met een jas van 3€ net zo lief is als iemand met een jas van 300€. Dat iemand zonder auto net zo geweldig is als iemand met een Tessla. Dat de oude Nokia nog net zo waardevol is om mee te bellen als de nieuwste iPhone. Er is een waarde die we niet kunnen meten.

Dat is de waarde van de liefde. Die is namelijk onmeetbaar.


De liefde maakt het mogelijk dat we met iedereen samenwerken of spelen. Samenspelen met een nieuw klasgenootje die niet zo goed kan lopen en een scheel oog heeft.


Of samenwerken met een nieuwe collega die zijn hele leven gepest is en er langer over doet om iemand te vertrouwen om uiteindelijk die ongelooflijk geweldige kwaliteit te laten zien die niemand in je huidige team heeft. Daar is Liefde en geduld voor nodig.

Liefde kijkt verder dan wat we kunnen zien of meten.


Wanneer gaan wij deze waarde laten gelden?


Woorden hebben kracht.... Daden nog veel meer.

Woorden hebben kracht.....Daden nog veel meer...

3 keer bekeken0 reacties

Omdat alles met liefde begint

​©2015 by Dhammika Smid all rights reserved.​  Proudly created with Wix.com