top of page

Waar wij in geloven

Bij AGAPE Fotografie geloven wij dat iedereen supermooi en superleuk is.

Ook als iemand rustig en stil is, kan deze persoon erg humoristisch zijn.

Maar het kost deze persoon wat meer moeite om uit zijn schulp te kruipen. Om zichzelf te laten zien. 

Soms is er angst voor het onbekende. Soms gelooft deze persoon dat hij niet de moeite waard is om naar gekeken te worden.

Ook zijn er kinderen die erg druk zijn en gek doen. Het kan zijn dat zij het gevoel hebben dat zij heel erg moeten presteren om gezien te worden.

Of zij proberen te verbloemen waar zij niet goed in zijn. Of misschien hebben ze toch gewoon heel erg veel energie.

Vooral kinderen moeten hun zelfbeeld nog ontwikkelen.

En het is aan ons volwassenen, ouders en leerkrachten, om onze kinderen te stimuleren hun talenten en karakters te ontwikkelen. Kinderen moeten leren dat alle karakters en talenten de moeite waard zijn om te ontdekken en te ontwikkelen, en moeten leren om met hun karakter eigenschappen om te gaan.

AGAPE Fotografie neemt de tijd voor ieder kind.

Bij een rustig en verlegen kind, of bij een druk kind.

Maar ook bij een gemiddeld kind.

Want als we veel kinderen fotograferen in een korte tijd, dan gaan we voorbij aan wie het kind echt is en staat een kind op de foto met een gemaakte lach. Terwijl een kind echte emoties mag laten zien, ook op de schoolfoto. Ook als het toevallig boos is op dat moment. Hoe geweldig is het om met zo'n kind in gesprek te raken en hem of haar bewust te laten worden van zijn gevoelens en het boosheid momentje om te kunnen toveren naar een overwinningsmomentje.

Fotograaf Dhammika gelooft dat

met een beetje tijd en aandacht

ieder kind zichzelf durft te zijn.

De kracht van AGAPE Fotografie.

Wij zijn goed in aandacht schenken en

de tijd nemen voor een kind.

Bij ons staan niet de foto's centraal, maar de beleving van de kinderen. Wat wij willen vastleggen is de mooie ervaringen die kinderen opdoen op school. Als een kind over 10 jaar terugkijkt naar de foto, wil hij of zij niet alleen herinneren hoe ze eruit zagen, maar willen ze zichzelf zien in combinatie met een herinnering aan 'hun' school.

Wij gebruiken om die reden liever geen vaste achtergronden. Hoe geweldig is het als je jaren later terugkijkt en een detail van je favoriete school ziet?

Bij de groepsfoto vinden wij het belangrijk om de interactie tussen de kinderen vast te leggen. Gezichten in een foto plakken of gekke opstellingen maken om een 'leuke' foto te krijgen, daar doen wij niet aan. Wij zorgen ervoor dat de kinderen zelf de foto levendig maken.

Wij geven er dan ook de voorkeur aan om de schoolfoto's te koppelen aan een schoolactiviteit. Uiteraard zijn andere vormen altijd bespreekbaar en houden wij rekening met de wensen van de school.

Mocht u geïnteresseerd zijn dan kom ik graag kennismaken.

Dhammika Smid   |   AGAPE Fotografie

Bel nu voor een kennismakingsgesprek

bottom of page