Gooi jij ook je nieuwe kleren weg?

Zou iedereen ernaar verlangen om een leven lang bij 1 partner te blijven? Lief en leed delen, weten dat je geliefd bent, vertrouwen dat je niet alleen bent als je oud en grijs bent? Ik geloof dat iedereen daarnaar verlangt. Ik geloof ook dat al deze verlangens worden gekruist door angst, pijn en verdriet vanuit het verleden. En ik geloof dat iedereen dit heeft, die uit een relatie komt, of nog nooit een relatie gehad heeft.


Dus waarom denkt iedereen bij iedere relatie dat ze weten hoe het liefhebben werkt? Je stapt in een relatie helemaal verliefd, roze bril, alles is goed, en kan nooit meer fout gaan. Totdat het wel fout gaat. En afhankelijk van jouw verleden of van het verleden van de persoon waar je helemaal verliefd op bent, duurt die mooie, roze periode kort of ietjes langer. Afhankelijk van het aantal relaties die verbroken zijn, afhankelijk van de hoeveelheid liefde die gevoelt is in je jeugd, afhankelijk van alle teleurstellingen, eenzame momenten, muren die we opgebouwd hebben door angst en spijt.

Afhankelijk van al deze factoren gaan we toch deze 'nieuwe' relatie in zonder dat we dit alles van elkaar weten.


Is dat verkeerd?

Nee, daar is absoluut niets verkeerds aan, want je kunt niet iets weten van iemand die je 'nog' niet kent.

Maar dan, als die eerste verliefdheid voorbij is, die roze bril een momentje af geweest is, de eerste ruzie zich heeft laten zien, gaan we door, samen. We gaan door, zonder stil te staan bij de bagage die we allebei meenemen. Het is alsof we op reis zijn geweest en we gaan opnieuw op reis, zonder de koffer van die eerste reis uit te pakken. Wat een vieze stank komt eruit! En wat doen we dan? Pakken we de koffer uit, en gaan we alles wat er in zit eerst reinigen? of doen we de schone nieuwe spullen er snel bij in, en de koffer snel weer dicht, zodat we die vieze stank niet hoeven te ruiken? Met het onvermijdelijke gevaar dat als we op de bestemming aangekomen zijn, de hele koffer inclusief alle schone en nieuwe kleren weg moeten gooien?


Wat moet je vooral niet doen?

Een langdurige relatie aangaan, voordat je die bagage reinigt. Als je er na jaren achter komt dat je dit niet wilt, dan beschadigen er opnieuw 2 harten.


Wat kunnen we wel doen?

We kunnen beginnen met onze eigen bagage na kijken voordat we verder gaan met een nieuwe reis. Is onze eigen bagage schoon? Durf ik alles uit mijn verleden te vertellen aan de ander? Of zijn er nog pijn puntjes die ik moet verwerken? En je hoeft nog niet klaar te zijn met verwerken van je hele verleden. Maar begin je nieuwe relatie dan samen. Vertel eerst eerlijk dat er nog dingen zijn die je moet opruimen en vraag je partner of hij naast je wilt staan, en achter je. Er zijn dingen die je voor de ander kunt doen, zonder dat je overweldigd wordt door de pijn.


Start met zijn 2-en, ga een relatie-quick-starter aan als je nog verliefd bent of zo snel mogelijk. Leer en ontdek op een leuke manier hoe je relatie verder komt dan de verliefdheids-periode en hoe je daar nog sterker uit komt. Samen.

Kijk op www.agapefotografie.nl/trainingenGooi jij ook altijd je nieuwe kleren weg?

15 keer bekeken0 reacties

Omdat alles met liefde begint

​©2015 by Dhammika Smid all rights reserved.​  Proudly created with Wix.com