Hoe zorg je voor je relatie...?

Bijgewerkt: 10 mei 2019

Mijn beste vriendin en ik waren kortgeleden in gesprek over relaties en huwelijken en hoe we vaak pas te horen krijgen, dat mensen hun relatie of hun huwelijk verbreken, als er niets meer aan te redden valt.

Mijn vriendin en ik bidden regelmatig samen voor mensen die het moeilijk hebben, problemen hebben in hun relatie of ziek zijn. We hebben al hele mooie wonderen meegemaakt door te bidden.

Zo hebben we gebeden voor een man die geen relatietherapie wilde, omdat hij dacht dat het de laatste stap was naar een scheiding en door die stap niet te nemen, wilde hij voorkomen dat ze zouden gaan scheiden. Samen en apart hebben we ook voor hem gebeden en een week later hoorden we dat hij mee ging naar de therapie waar zijn vrouw al naar toe ging.


Hoe zorg je voor je relatie?

Maargoed, mijn vriendin en ik waren dus in gesprek over huwelijken en relaties en ze vertelde mij een mooie gelijkenis over het opruimen van je huis en hoe belangrijk het is dat je regelmatig je huis schoonmaakt en opruimt. Ik vond dat zo'n mooie gelijkenis, spot on!

We weten hoe belangrijk het is om regelmatig je huis schoon te maken, en op te ruimen. Als we dat niet doen, dan moeten we later heel hard poetsen om de viezigheid weg te krijgen. En met opruimen ben je ook veel langer bezig als er een hele grote berg...was ligt, bijvoorbeeld.

Zo is dat ook in je relatie. Als je te veel bezig bent met werken, of met de kinderen of met je sociale leven, dan heb je geen tijd om samen, met zijn tweetjes, bezig te zijn met je relatie.

Problemen gaan niet vanzelf weg, net als dat rommel en was ook niet vanzelf weg gaan.

Daar moet je actief aan werken. Je kunt bijvoorbeeld 1 vaste dag in de week nemen om samen te praten over je relatie, over irritaties of over wat de ander bezig houdt. Over meningsverschillen in de opvoeding. En je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, als je maar naar elkaar luistert en bereid bent om de ander te willen helpen. En samen voor het gesprek bidden voor elkaar en je relatie is ook een grote hulp.

En als je dit regelmatig doet, kun je de rommel in je relatie op een leuke manier wegwerken.

Wat ook leuk is om te doen, is ieder jaar een RelatieTrainingsWeekend van AGAPE Fotografie bezoeken. Niet als je relatie niet meer werkt, maar als je wilt werken aan je relatie.

Als je je relatie gezond en mooi wilt houden kijk dan eens op de pagina https://www.agapefotografie.nl/trainingen

En als je net in een nieuwe relatie zit, hebben we een RelatieQuickStarter. Want zeg nou eerlijk, wie wil nou niet een echte, diepgaande, eerlijke en blijvende relatie? Weet jij wat de ingrediënten zijn van zo'n relatie? Deze RQS is zeker de moeite waard om aan deel te nemen.


AGAPE Fotografie --> eerst LIEFDE dan fotografie


15 keer bekeken0 reacties

Omdat alles met liefde begint

​©2015 by Dhammika Smid all rights reserved.​  Proudly created with Wix.com